Uslovi korišćenja, reklamacije, politika privatnosti i dokumentacija

1. Opis načina isporuke robe

1.1 Status robe: „U magacinu“

Nakon završetka procesa onlajn kupovine kreira se narudžbina i roba se rezerviše u magacinu.

1.2 Status robe: „Pripremljeno za transport“

Narudžbina se iz magacina odvaja i priprema transport.

1.3 Status robe: „Čeka se na isporuku“

Za narudžbine pripremljene za transport do 15 sati radnog dana šalje se zahtev službi za isporuku.

1.4 Status robe: „Preuzeo“

Narudžbine se nalaze u pošti ili službi za isporučivanje što zavisi od vaše porudžbine

1.5 Status robe: „Isporučeno“

Narudžbina je isporučena na željenu adresu.

1.6 Status robe: „Nije isporučeno“

Narudžbina nije isporučena na željenu adresu. U napomeni će stajati razlog zašto roba nije isporučena.

2. Načini plaćanja


2.1. Pouzećem

Naručene artikle dobijate na kućnu adresu, a troškove narudžbine plaćate kuriru.

2.2 Uplatom na račun

Novac nam uplaćujete na naš tekući račun. Nakon što evidentiramo uplatu, u roku od 24 sata proizvod će vam biti poslat a isporučen u skladu sa rokom za dostavu. Rok za uplatu je sedam dana.

2.3.Platnim karticama

Ako izaberete plaćanje platnim karticama, tokom procesa naručivanja bićete automatski preusme-reni na sajt Banca Intesa Beograd. Banka Intesa Beograd vrši procesuiranje kartica na internetu. Na sajtu Banca Intesa Beograd unosite broj svoje kartice i ostale potrebne podatke. Banka vrši proveru vaše kartice i raspoloživost sredstava na računu, i ako imate uslove za plaćanje, rezerviše sredstva na vašem tekućem računu u vrednosti iznosa porudžbine. U slučaju uspešne rezervacije automatski vam se prosleđuje email sa svim detaljima vaše narudžbenice i detaljima transakcije. Nakon završetka plaćanja sa sajta Banca Intesa Beograd bićete ponovo prosleđeni na vadras.rs gde se ku-povina završava. Podaci sa platne kartice od vašeg računara do sajta banke se prenose u zaštićenoj formi upotrebom SSL protokola, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Sigurnost podataka prili-kom plaćanja garantuje Banca Intesa Beograd i podaci o platnoj kartici niti u jednom trenutku nisu dostupni vadras.rs prodajnom mestu. Ceo sistem je organizovan u cilju maksimalne zaštite vaših poverljivih podataka i predstavalja standard za plaćanje preko interneta širom sveta.

3. Rokovi dostave

3.1 Procena roka za isporuku robe

Nakon slanja narudžbine u e-Prodavnici za isporuku robe potrebno je:

Isporuka kurirskom službom – 5 poslovnih dana

U cilju poštovanja mera bezbednosti i zaštite zdravlja, molimo vas, imajte u vidu da kurirska služba, u skladu sa svojim propisima, ima pravo da zahteva da se primopredaja pošiljaka vrši napolju, van doma, kancelarije ili drugog zatvorenog prostora. Unapred hvala na razumevanju.


4. Troškovi isporuke


4.1. Troškovi isporuke za područje Republike Srbije
Kurirskom službom za narudžbine koje se plaćaju platnom karticom poštanskom uputnicom ili pouzećem dostava je 350 dinara. Za porudžbine u iznosu većem od 10.000, dostava je besplatna.
Troškovi isporuke narudžbine će biti jasno predstavljeni, izdvojeni i lako vidljivi u odnosu na cenu proizvoda, sa kojom će u zbiru formirati ukupnu cenu koja će biti jasno istaknuta i naznačena.
Vadras d. o. o. vrši predugovorno obaveštavanje svojih kupaca na način da prikazuje specifikaciju celokupne porudžbine kao i prikaz svih uslova kupovine neposredno pre ulaska kupca u proces poručivanja tj. plaćanja.

5. Pravo na odustanak od ugovora


Kupac ima pravo da odustane od ugovora u roku od 14 dana od kada mu je proizvod predat. U slučaju odustanka od ugovora, kupac treba da pošalje obaveštenje mejlom na vadrasbrdo@gmail.com, kao i popunjen obrazac o odustanku od ugovora koji se može preuzeti ovde. Prilikom slanja obaveštenja i obrasca o odustajanju, kupac može, ali nije u obavezi da navede razloge svog odustanka od ugovora.

Kupac je dužan da pošalje robu u roku od 14 dana od slanja obrasca o odustanku od ugovora i sam će snositi troškove vraćanja robe, sem u slučajevima ukoliko dobije pogrešnu ili oštećenu robu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je vraćena roba neoštećena. U slučaju oštećenja robe koje je rezultat neadekvatnog rukovanja, kupac je odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je neispravnost nastupila krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i roba će biti vraćena kupcu o njegovom trošku.

Vadras d.o.o. je dužan da u roku od 14 dana nakon prijema obrasca vrati novac na račun koji je kupac naveo u obrascu, bez obzira na to da li je roba plaćena gotovinom, karticom ili uplatom na račun.

6. Povraćaj robe

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, Vadras d. o. o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. Vadras d. o. o. garantuje povraćaj novca kupcu shodno ishodu reklamacionog procesa.

Više o uslovima reklamacija pogledajte pod „Reklamacije“.

Kupac ima pravo da otkaže ugovor o kupovini shodno reklamacionom procesu sajta Vadras.rs.

7. Reklamacija u garantnom roku

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Rok za odgovor na reklamaciju iznosi 8 dana, dok rok za rešavanje reklamacije iznosi 30 dana.

Reklamacije se šalju elektronskim putem – na mejl vadrasbrdo@gmail.co Nakon prijema reklamaci-je, ona će biti razmotrena i u roku od osam dana od podnošenja reklamacije kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa.

Vadras d.o.o. će potrošaču koji izjavljuje reklamaciju elektronskim putem potvrditi prijem reklamacije.

7.1 Saobraznost

Saobraznost robe ugovoru se utvrđuje isključivo prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom, odnosno specifikacijom robe.

Vadras d.o.o. je odgovorna za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 meseci od dana prelaska rizika na potrošača, može se pretpostaviti da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na potrošača.

Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala preuzimanja i isporuke, snosi Vadras d.o.o.

8. Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju

Polisa privatnosti
Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika


Vadras se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Vadras d. o. o.:

– Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.
– Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.
– Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.
– Ograničava dostupnost vaših informacija.
– Omogućava kontakt u vezi sa pitanjima o zaštiti privatnosti.

Vadras d. o. o. visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećena upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Polisa zaštite privatnosti Vadras d. o. o.

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje u maloprodajnim objektima Vadras d. o. o., veb-stranicama vadras.rs i svim drugim lokacijama, prilikama i dešava-njima na kojima Vadras d. o. o. prikuplja informacije u njihovo ime. Kada nam prosledite svoje lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Tipovi obaveštenja korisnicima

– Oglasi
– Lifleti
– Newsletter
– Poštanska pisma

Tipovi prikupljenih informacija

Informacije koje Vadras d. o. o. može prikupljati su:
– Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i imejl adresa, broj telefona)
– Informacije za naplatu i isporuku (broj platne kartice, adresa za isporuku)
– Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima)

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo vam zatražiti vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

– prilikom onlajn registracije korisničkog naloga
– pri kupovini proizvoda
– korišćenjem nekog servisa ili usluge
– pri dostaviMogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja Vadras.rs.

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo vas da preduzmete neku od sledećih opcija:

– Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja smo vam poslali.– Putem slanja imejla na adresu vadrasbrdo@gmail.com sa temom „Odjava“.
Vadras.rs će preduzeti neophodne korake kako bismo sproveli vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za imejl poruke. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Bilo da kupujete putem interneta ili u našim salonim, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom.Vadras.rs ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom na to da je sigurnost vaših ličnih podataka visoki prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Veb-stranice vadras.rs koristi tehno-logiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice.

Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim veb-stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

Korišćenje internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju veb-stranica ili imejl poruka šalje vašem internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na vašem hard-disku. Naše veb-stranice i imejl poruke koriste internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim veb-stranicama. Kolačići simuli-raju neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljavaju pristup veb-stranicama bez ponovne personalizacije.

Veb-čitač (browser) može se podesiti da ne prihvata internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše veb-stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš veb-server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) veb-stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj internet prezentaciji, koji veb-čitač koristite za pregled naših veb-stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše veb-stranice.

Veb-stranice vadras.rs koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i njihovu posećenost. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o vašim posetama našim veb-stranicama i vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i imejlova.

Ažuriranje ličnih podataka

Vadras.rs želi da vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za njihovo ažuriranje.

Ako ste kreirali korisnički nalog na vadras.rs veb-stranicama, možete ažurirati svoje podatke nakon prijave.

9. Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom onlajn kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici vadras.rs poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (State of the Art) tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa AD Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Nijednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

10. Ugovor

USLOVI KORIŠĆENJA I PRODAJE

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014) Vadras d.o.o. Beograd, svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.vadras.rs

O B A V E Š T A V A

– da se prodaja robe putem internet sajta www.vadras.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti Vadras d.o.o., Beograd-Novi Beograd, Kijevska 7, matični broj 20231866, PIB: 104756390, Tel.: +381113058422, www.vadras.rs, adresa za izjavljivanje reklamacije je: vadrasbrdo@gmail.com

– da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.vadras.rs.

– da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.vadras.rs smatra prodajom na daljinu tokom koje važi sledeća politika privatnosti;

– da roba koja se prodaje putem internet sajta www.vadras.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji;

– da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;

– da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal i ista se odnosi na online kupovinu;

– da kupljenu robu isporučujemo putem kurirskih službi Daily Express i AKS EXPRESS KURIR, na način kako je to definisano u odeljcima 4. i 5. ovog dokumenta.

– da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.vadras.rs;

– da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.vadras.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao i istaknutim platnim karticama u trenutku kupovine na sajtu;

– da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;

– da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Vaša porudžbina je potpuno sigurna!

U Vadras d.o.o. cenimo Vašu privatnost, zato o Vašim podacima izuzetno pažljivo brinemo.

Sve posredovane informacije su sigurne, nećemo ih ni pod kojim uslovima ustupati trećem licu, što Vam osigurava potpuno sigurno i bezbedno poslovanje i saradnju sa  Vadras d.o.o.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje payment servis provajder WSPay i Banka Intesa, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama WSPay. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Zaštita privatnosti podataka 

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge, prijavom ili registracijom na vadras.com podrazumeva saglasnost korisnika da mu šaljemo email, sms i viber obaveštenja. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing, sms i viber lista koje koriste za marketinške kampanje.

Kompanija  d.o.o. će vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa vama. Vadras d.o.o. neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u kompaniji Vadras d.o.o. su obavezni da poštuju poverljivost vaših podataka.

Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti vaše privatne informacije.

Nećemo predati vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom. 

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Cookies

Vadras.rs koristi „cookies“ da Vam pomogne da prilagodite korišćenje interneta Vašim potrebama.

Cookie je tekstualni fajl koji je smešten na Vasem hard disku od strane web servera. Cookie-ji ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru.

Cookie-ji su jedinstveno dodeljeni Vama, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam ih je poslao. Jedna od osnovnih svrha cookie-ja je da obezbedi pogodnosti koje će Vam uštedeti vreme.

Saglasnost i promena uslova 

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja. Vadras se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani i slanja e-mail obaveštenja svim registrovanim korisnicima.

0

Vaša korpa