1

UDOBNOST

za razliku od džepnog jezgra sa standardnim prečnikom opruga koji imaju nešto više od 250 opruga po m2 Micro pocket jezgro u ovom dušeku ima 500 opruga po m2 pa je samim tim mnogo senzibilnije na telesnu težinu spavača.

2

OJAČANJE

ivice dušeka su ojačane slojem poliuretanske pene.

3

TRAJNOST

biogreen je dobijen iz prirodnih, nezagađujućih i obnovljivih esencijalnih ulja biljnog porekla. Izuzetno je otporan, elastičan i trajan.

4

SVILA/ORGANSKI PAMUK

navlaka ovog dušeka sastoji se od dve različite strane: sa jedne svila a sa druge organski pamuk. Svila je prirodni proizvod napravljen od vlakana izuzetnog kvaliteta. Njena vlakna su u isto vreme prijatna i meka a izuzetno jaka i otporna. Svila leti hladi a u zimskom periodu greje. Organski pamuk ne sadrži bilo kakve hemijske sintetičke supstance, sprečava kožne alergije i brzo se oslobađa suvišne vlažnosti.

5

SVILA

Svila je prirodno proteinsko vlakno. Dobija se iz čaura, kokona, larvi dudove svilobube. Uvek atraktivnog izgleda i dodira, svila se već vekovima koristi u tekstilnoj industriji. Elastičnost vlakana svile sa izuzetnom prirodnom zateznom čvrstoćom osigurava nesmetan protok vazduha čineći ga uvek svežim. Vrlo je prijatna i mekana na dodir i za kožu a u isto vreme prijatna kako zimi tako i leti. Dobar je izolator i poseduje antialergijska i antibakterijska svojstva.

  1. platno (svila)
  2. osnovna navlaka
  3. bioGreen
  4. vuneni filc
  5. micro džepno jezgro
  6. PU pena box
  7. čelična traka
  8. platno (pamuk)